Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Я. С. за подкуп и

...
Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Я. С. за подкуп и
Коментари Харесай

Обвиниха задържания с подкуп началник на сектор в „Гранична полиция“

Софийска градска прокуратура привлече като обвинен Я. С. за рушвет и го задържа за период до 72 часа, след взаимна интервенция с Дирекция „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от прокуратурата.

 

Разследването се организира от следовател в Следствения отдел на СГП взаимно с Дирекция „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи под управлението и надзора на прокурор в СГП.

 

След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни за привличане на Я. С. съм наказателна отговорност.

 

Обвинението по отношение на него е за това, че на 11.11.2022 година за времето сред 17:05 ч. – 17:10 ч., в гр. София, наоколо до постройката на Главна дирекция ”Гранична полиция ” (ГД ”ГП ”) – Министерство на вътрешните работи, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние – Началник на бранш в Групово дело ”Гранична полиция ” – Министерство на вътрешните работи, приел подарък, какъвто не му се следва – парична сума в размер на 2 000 лева. от притежател и шеф на компания за това, че е направил деяние по работа като е провел възлагането и осъществяването на социална поръчка със същата компания.

 

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР